30 | 06 | 2018

Verbetering elasticiteit van de huid

Elasticiteit

De bijdrage aan de vorming van het collageen en de bescherming van de huid tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling door vitamine C, zijn van belang voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Om ook de vorming van het collageen in de onderliggende laag, de Dermis, te ondersteunen is het van belang om van binnenuit te werken, via het netwerk van kleine capillairen. Collageen is van belang voor de stevigheid en elasticiteit van de huid en voor het bindweefsel in de huid. Dat speelt ook een grote rol in het uiterlijk: de huid blijft dan “mollig”, blijft op “dikte”, en blijft er over het algemeen goed gehydrateerd uitzien.

Waarom de ondersteuning van belang is

Zolang we jong zijn produceert ons lichaam voldoende collageen en elastine-vezels, zodat er een balans is tussen afbraak en vernieuwing van deze eiwitten. Leeftijd, maar ook factoren van buitenaf, waaronder de oxidatieve schade aan gezonde huidcellen door luchtvervuiling en UV-straling, kunnen invloed hebben op deze balans tussen afbraak en vorming van o.a. collageen.

Oxidatieve schade door UV-straling

Wanneer we ons lichaam helpen zich voldoende te kunnen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling, leveren we ook een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in lichaamscellen. Lichaamseigen enzymen (Matrix Metalloproteinase (MMP’s), blijven dan op “uit” staan, wat helpt de balans tussen afbraak en vernieuwing intact te houden.

ADD link info to Colladeen Derma Plus.

Waar bent u naar op zoek?