30 | 06 | 2018

Extra bescherming tegen UV straling

Iedereen weet dat het belangrijk is om de huid goed te beschermen tegen de invloed van de zon, om zo de invloeden van oxidatieve schade door UV-straling tegen te gaan. Daarom bedekken we de huid tegen direct zonlicht en/of smeren we een hoge factor zonnecrème voordat we in de zon gaan. Maar weinig mensen weten dat bepaalde specifieke voedingsstoffen daadwerkelijk kunnen worden gebruikt door het lichaam om de huid te helpen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Toch is dat een goed gedocumenteerd wetenschappelijk principe.

Oxidatieve schade door UV-straling

Wanneer we ons lichaam helpen zich voldoende te kunnen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling, leveren we ook een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in lichaamscellen. Lichaamseigen enzymen (Matrix Metalloproteinase (MMP’s), blijven dan op “uit” staan,wat helpt de balans tussen afbraak en vernieuwing intact te houden.

Natuurlijke bescherming voor collageen

Onderzoek heeft aangetoond dat specifieke “huidvitaminen”, zoals vitamine C, biotine en niacine de huid van binnenuit ondersteunen. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de structuur van de huid, het onderhuids bindweefsel en de bloedvaten in de huid. Vitamine C helpt bij de bescherming van huidcellen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV straling. Vitamine C is verder gunstig voor elastische aderen en ondersteunt het behoud van een sterke vaatwand en is daarmee van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Biotine en Niacine dragen bij tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen. Ze voeden de huid van binnenuit en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid.

Oxidatieve schade door UV-straling

Blootstelling aan UV licht en luchtvervuiling verhogen het aantal circulerende vrije radicalen in het lichaam. Een antioxidant (Vitamine C), dat in staat is de vrije radicalen te neutraliseren, levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Wanneer we ons lichaam helpen zich voldoende te kunnen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling, leveren we ook een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in lichaamscellen. Lichaamseigen enzymen (Matrix Metalloproteinase (MMP’s), blijven dan op “uit” staan, wat helpt tussen afbraak en vernieuwing intact te houden.

ADD link info to Colladeen Derma Plus.

Waar bent u naar op zoek?